Komunikatë për shtyp e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës

9 mars 2023

Sot, e enjte, më 9 mars 2023, Kryetari i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, z. Atdhe Hykolli, gjatë zhvillimeve të të punimeve të PERC në Bruksel u takua me z. Rudy Porter, Drejtorin e Programit Regjional për Evropën dhe Azinë Qendrore të Solidarity Center.

Takimi me Drejtorin e Programit Regjional për Evropën dhe Azinë Qendrore të Solidarity Center kishte të bëjë kryesisht me gjendjen aktuale të të punësuarve në Republikën e Kosovës dhe për mundësitë e ngritjes së bashkëpunimit BSPK – Solidarity Center.

Kryetari i BSPK-së, z. Atdhe Hykolli, e informoi z. Rudy Porter për organizimin sindikal në Kosovë e në veçanti për organizimin e BSPK-së e sidomos për aktivitetet sindikale ndërlidhur me gjendjen aktuale në të cilën po kalojnë të punësuarit në Republikën e Kosovës.

Z. Rudy Porter i premtoi z. Hykolli përkrahjen profesionale të Solidarity Center për zhvillimin dhe ngritjen e kapaciteteve profesionale të BSPK-së po edhe të kapaciteteve profesionale të të punësuarve, e njëkohësisht e përgëzoi BSPK-në për punën që bën në mbrojtje të të drejtave të punësuarve të Kosovës, e në mes të tjerash i tha Kryetarit Hykolli se Solidarity Center ka ndjekur me interes grevën e përgjithshme dhe ju urojme për arritjet tuaja. Po ashtu tha se duhet të zhvillojmë bashkëpunimin midis BSPK-së dhe Solidarity Center nëpërmjet projekteve konkrete, dhe përkitazi me këtë në fillim të qershorit planifikoj të bej një vizitë në Kosove dhe të kemi takime me sindikatat e profesioneve të ndryshme.

Kryetari i BSPK-së, z. Atdhe Hykolli, e falënderoi z. Rudy Porter për gjithë përkrahjen që Solidarity Center i ka dhënë dhe po i jep BSPK-së, e po ashtu i uroj mirëseardhje në Kosovë në qershor me dëshirën që të intensifikohet bashkëpunimi BSPK – Solidarity Center.

Zyra e Kryetarit të BSPK-së