Në mesnatën e 25 marsit 1999, ata, që edhe sot nuk ia duan të mirën këtij vendi duke i krijuar pengesa pa i kërkuar asnjëherë falje për të këqijat e bëra, e ekzekutuan Agimin, Agim Hajrizin, bashkë me të birin, Ilirin, 11 vjeçar, dhe me Nënën Nazmije. Dhe atë natë u vranë tri gjenerata, por ajo që kishte nisur Agimi, jeton dhe do të jetojë.

Agimi ishte Kryetar i Kuvendit të Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, dhe roli i tij dhe i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës në të 90-at ishte i rëndësishëm. Agimin e shihje gjithandej ku mbrohej e drejta e Kosovës.

Dhe ne sot e kujtojmë, dhe do ta kujtojmë gjithherë Agimin, do të kujtojmë guximin e tij dhe veprën e tij me gjithë veprimtarinë e tij në jetën sindikale të Kosovës po edhe në jetën politike të Kosovës së para luftës.

Kryetari i BSPK-së
Atdhe Hykolli