BASHKIMI I SINDIKATAVE TË PAVARURA TË Kosovës

Telefoni:+383 (038) 222 859

Fjala e Kryetarit

më shumë

Statuti i BSPK-së

Sektori i Industrise se Tekstilit ne Gjakove

BSPK në bashkëpunim me FES dhe KAMA, sot mbajti takim me punëtorët e industrisë së tekstilit në Gjakovë. Pjesë e këtij aktivitetit ishte vizita në kompaninë "Creative" ku për së afërmi u njoftuam me linjat e prodhimit si dhe kushtet e punës së punëtorëve në këtë kompani, e cila në mesin e të punësuarve kishtë edhe punëtor me nevoja të veçanta.

Ndër të tjera me punëtorët u bisedua edhe për rëndësinë e shtrirjes së sinidikatave në këtë sektor, sfidat, përparësitë, mundësitë ligjore dhe përkrahja që po mundohet ta jepë BSPK për organizimin e sindikatave në sektorin privat.

Pasi që Gjakova ishte vendi ku edhe filluan celulat e para të sindikatave edhe në kohërat shumë të vështira dhe si vend që ka qenë me rëndesi të madhe për mbarë ekonominë e vendit, u nis rrugëtimi intensiv për t'i formalizuar dhe zgjeruar levizjet sindikale të sektorit privat dhe pse jo për t'i bërë model edhe për kompanitë dhe komunat tjera.35532000 2031542280432226 8020913216974487552 n

35518014 2031542387098882 177770203914960896 n