BASHKIMI I SINDIKATAVE TË PAVARURA TË Kosovës

Telefoni:+383 (038) 222 859

Fjala e Kryetarit

më shumë

Statuti i BSPK-së

Linqe - Sindikatat

SBASHK

Sindikata E Re Kek

Sindikatave e metalve 

Sindikatave e Shëndetësisë së Kosovës

SIndikata e media 

Sindikata e Trepçës


Lajme

BSPK në mbështetje të protestës së sindikalistëve të Postës
Created on Friday, 14 September 2018 15:10
Me dt. 13.09.2018, nga ora 11:00, para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës, përkatësisht në sheshin “I. Rugova” dhe “Skënderbeu” filloi protesta e punëtorëve të Postës. Kryetari i Sindikatës së punëtorëve të Postës i paraqiti para protestuesve kërkesat si në vijim: • Qeveria e Kosovës të kryej urgjentisht obligimin ligjor ndaj Postës – rimbursimin e humbjeve në Shërbimin Universal Postar; • Qeveria t’i mundësoj Postës të marrë shërbimet që i ka secili operator postar në rajon dhe më gjerë (pen...

Read more

BSPK dhe federatat tjera sindikale mbështesin grevën e sindikalisteve të KEDS-it
Created on Friday, 14 September 2018 15:00
Punëtorët e KEDS-it kanë nisur grevën, si veprim sindikal përmes së cilës shprehen pakënaqësitë e sindikalistëve dhe punëtorëve të KEDS-it, lidhur me trajtimin jo të mirë që po u bëhet këtyre punëtorëve rreth pagave jo të dinjitetshme, mos implementimmit te pagesës për përvojën e punës, diskriminimit ne paga si rezultat i mos nivelizimit te pagave dhe shkelje tjera të të drejtave të punëtorëve që po ju ndodhin punonjësve të kësaj kompanie. Kryetari i kësaj sindikate, Hysni Gashi, ka thënë se si...

Read more

FSPE në përkrahje të BSPB-së takojnë kryetaren e Komisionit për Zhvillim Ekonomik
Created on Friday, 14 September 2018 14:46
Një delegacion i FSPE-së i kryesuar nga kryetari i kësaj sindikate, Hysni Gashi dhe të përkrahur edhe nga Nënkryetarja e BSPK-së, Leonora Lokaj, ishin në Kuvend të Kosovës ku u takuan me kryetaren e Komisionit për Zhvillim Ekonomik znj. Sala Berisha dhe biseduan në lidhje me gjendjen e punëtorëve të KEDS-it dhe kërkesat e kësaj sindikate që të mos zvogëlohen shpenzimet operative për pagat e punëtorëve, respektivisht kërkuan rritjen e tyre! Në këtë takim deputetja Sala Berisha u njof...

Read more

BSPK merr pjesë në Shkollën verore të ITUC/PERC
Created on Friday, 14 September 2018 14:40
BSPK merr pjesë në Shkollën verore të ITUC/PERC, Këshillit Evropian Sindikal, e cila u mbajt në Sarajeve, me pjesëmarrës nga Rajoni dhe Evropa. Kjo shkolle është e 11-ta me radhë, ku u trajtua tema:”Sfidat për paqe, demokraci dhe liri në Evrope”.  Në këtë shkollë BSPK përfaqësohet nga znj. Dafina Mehaj.

Read more

BSPK mbështetë grevën e paralajmëruar nga FSPE lidhur me të drejtat e punëtoreve të KEDS-it
Created on Friday, 14 September 2018 14:30
Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur të Kryesisë Ekzekutive, diskutoj mbi gjendjen aktuale të punëtoreve, po edhe për pakënaqësitë tek punëtoret e KEDS-it dhe grevën e paralajmëruar me dt. 11.09.2018 të Sindikatës së ElektroKosvës – FSPE. Përmes kësaj greve punëtoret e KEDS-it do t’i paraqesin pakënaqësitë e tyre lidhur me mos realizmin e kërkesave të FSPE-së rreth rritjes së pagave, dhe të drejtave tjera që parashihen me Ligjin e punës dhe Kontratën kolekt...

Read more

BSPK-ja përkrah grevën e paralajmëruar nga punëtorët e KEDS-it
Created on Friday, 14 September 2018 14:22
Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, përmes një komunikate për media, ka bërë të ditur se e përkrah grevën e paralajmëruar nga Sindikata e Elektrokosovës (FSPE), për të martën, më 11 shtator 2018.“Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur të Kryesisë Ekzekutive, diskutoj mbi gjendjen aktuale të punëtoreve më theks të veçantë pakënaqësitë tek punëtoret e KEDS-it dhe grevën e paralajmëruar me dt. 11.09.2018 të Sindikatës së ElektroKosvës – FSPE, përmes së cilë...

Read more

Protesta e SBASHK-ut
Created on Friday, 14 September 2018 14:18
Protesta e SBASHK-ut Udhëheqësit sindikal të Çerdheve, Shkollave fillore, Shkollave te mesme, Universiteti dhe Kulturës me dt.08.09.2018 protestuan për paga të dinjitetshme ne ligjin e pagave te shërbyesve publik qe pritet te miratohet nga Parlamenti i Kosovës dhe kërkuan dialog gjithëpërfshirës social në arsim para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës. Protestuesit me moton "Duam vend meritor në ligjin e pagave" duke brohoritur parullat qe mbanin ne duar “Kryeministër ktheje ligjin e pagave për k...

Read more

BSPK viziton Sindikatën e Punëtorëve të Postës-mbështetë grevën e punëtorëve
Created on Friday, 14 September 2018 14:02
Një delegacion i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, në përbërje për Kryetarit z. Avni Ajdini, nënkryetares znj. Leonora Lokaj dhe anëtarit të Kryesisë ekzekutive Ymer Ymeri, sot vizituan Sindikatën e Punëtorëve të Postës dhe punëtoret e këtij dikasteri, të cilët kanë hyrë në grevë dit më parë, për tu njohur me gjerësisht për situatën e krijuar dhe pakënaqësitë e punëtorëve. Në këtë takim përfaqësuesit e BSPK-së u priten nga Kryetari i kësaj sindikatë z. Etrit Hoti me kryesinë dhe ...

Read more

BSPK përkrahë protestën e SBASHK-ut
Created on Friday, 07 September 2018 18:58
  BSPK përkrahë protestën e SBASHK-ut SBASHK të shtunën në protestë para ndërtesës së Qeverisë Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur të Kryesisë Ekzekutive, diskutoj mbi gjendjen aktuale të punëtoreve më theks të veçantë pakënaqësitë tek punëtoret e arsimit dhe protestën e paralajmëruar të SBASHK-ut për dt. 08.09.2018, përmes së cilës do t’i shprehin pakënaqësitë e punëtoreve të sistemit arsimor lidhur me radhitjen tepër të ulët dhe jo meritore në ranglist...

Read more

Sektori i Industrise se Tekstilit ne Gjakove
Created on Tuesday, 19 June 2018 14:36
BSPK në bashkëpunim me FES dhe KAMA, sot mbajti takim me punëtorët e industrisë së tekstilit në Gjakovë. Pjesë e këtij aktivitetit ishte vizita në kompaninë "Creative" ku për së afërmi u njoftuam me linjat e prodhimit si dhe kushtet e punës së punëtorëve në këtë kompani, e cila në mesin e të punësuarve kishtë edhe punëtor me nevoja të veçanta. Ndër të tjera me punëtorët u bisedua edhe për rëndësinë e shtrirjes së sinidikatave në këtë sektor, sfidat, përparësitë, mundësitë ligjore dhe përkrahj...

Read more

Tryezë për Mbrojtjen Sigurinë në Punë

29511458 1663339743742457 937624663893213184 nBashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK) me 22 mars 2018, organizoi dhe dhe Shëndetin në vendin e punës në të cilën morën pjesë përfaqësues nga BSPK, ITUC/PERC Enisa Saliovic, zv ministri për Punë dhe Mirëqenje Sociale Çerkin Dukolli, njëherit kryetar i Këshillit Nacional për Mbrojtje dhe Siguri në Punë. Zv.Kryeinspekori i punës, përfaqësues të Sindikatave me veprimtari të rrezikuara të vendeve të punës si dhe përfaqësues nga shoqëria civile. Qëllimi i tryezës, diskutimi për ndërrmarrjen e hapave nga ana e shtetit për implementimin e Ligjit për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë.

29512851 10204545250068504 1502209913563418335 n

29573338 10204545503234833 4534962257369714915 n