Komunikatë për Medie

Prishtinë, 30. Dhjetor 2014

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, takoi sot kryetarin e Bashkimit të Sindikatave të pavarura të Kosovës, Haxhi Arifi me bashkëpunëtorë.Kryeparlamentari Veseli pranoi urimet nga krerët e BSPK-së si dhe mori gatishmërinë e tyre për të thelluar bashkëpunimin me Kuvendin e Republikës së Kosovës. Po ashtu, në takim u theksuan të arriturat e BSPK-së, ligjet e miratuara që prekin drejtpërdrejtë çështjen e sindikatave, marrëveshjen kolektive, dhe mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve në sektorin publik dhe privat.Gjatë takimit, kryeparlamentari Veseli i falënderoi drejtuesit e sindikatës për punën e përkushtuar në proceset historike nëpër të cilat ka kaluar vendi ynë, në veçanti sakrificën e pakursyer të punëtorisë kosovare.
“Kemi kaluar një proces të rëndësishëm historik. Këtij suksesi i ka kontribuuar shumë edhe BSPK-ja. Jemi në kontinuitet të proceseve dhe kemi dëshmuar me sukses qëndrueshmërinë e vlerave të shtetit që po ndërtojmë. BSPK-ja ka dëshmuar pjekuri dhe gatishmëri për mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve , andaj ju inkurajoj që me përkushtim të vazhdoni t’i mbroni vlerat e punëtorisë kosovare, edhe në sektorin publik edhe atë privat, duke ofruar bashkëpunim të plotë”, theksoi kryetari Kuvendit, Kadri Veseli.

Nga takimi doli qëndrimi i përbashkët se fryma e dialogut, mirëkuptimit dhe bashkëpunimit të faktorëve relevant institucionalë do të çojë përpara të drejtat e punëtorëve. /Telegrafi/

 

Komunikatë për Medie

Prishtinë, 30. Dhjetor 2014

Pas debateve të shumta lidhur me rritjen apo jo të pagave për punëtorët e sektorit publik gjatë vitit 2015, Kryeministri Isa Mustafa ka pritur në takim përfaqësuesit e BSPK-së, të cilët i ka njoftuar mbi buxhetin për vitin 2015 dhe shkurtimet që janë bërë në shpenzime të shumë agjencive buxhetore si dhe shpenzimeve të tjera të Qeverisë me qëllim të krijimit të hapësirës për mbulimin e obligimeve që dalin nga Kontrata Kolektive. Mustafa theksoi se përkundër dëshirës për të akomoduar kërkesat e sindikatave, “mundësitë aktuale buxhetore janë të limituara”
“Ecuria e pagave do të trajtohet në kontekst të rritjes së buxhetit në të ardhmen”, ka theksuar Mustafa. Marreveshja Kolektive fillon se implementuari nga janari 2015, megjithate implementimi do te behet hap pas hapi, se pari do te mbulohet pervoja e punes ne sektorin publik prej 0.5%, ku mjetet jane siguruar, kane kaluar permes komisionit parlamentar dhe ksne hyre ne bugjet i cili eshte votuar ne parlament.

Me këtë rast, kryeministri Isa Mustafa i njoftoi përfaqësuesit sindikal mbi aktivitetet që janë duke u ndërmarr për nivelizimin e pagave në të gjitha institucionet publike të Kosovës.

 

Komunikatë për Medie

Prishtinë, 12. Dhjetor 2014

Pas shqyrtimit të deklaratës së Kryeministrit të Kosovës z. Isa Mustafa, se në vitin e ardhshëm nuk do të ndodhë ngritja e premtuar e pagave për shërbyesit civilë, Kryesia e BSPK-ës  lëshon këtë komunikatë: Ndonëse nga shërbyesit civilë të Kosovës pritej me padurim ngritja e pagave për vitin e ardhshëm prej 25 % që ishte premtuar nga ish Kryeministri i Kosovës z. Hashim Thaqi, tani Zëvendës Kryeministër, BSPK ndjehet e zhgënjyer me deklaratën e Kryeministrit të porsazgjedhur të Kosovës z. Isa Mustafa se kjo ngritje nuk do të ndodhë.
Lexo komunikatën në tërësi

 

 

Takim pune me Ambasadorin Holandez në Kosovë

Prishtinë, 28. Tetor 2014

Sot në Prishtinë u zhvillua një takim në mes të kryetarit të BSPK-se Haxhi Arifi dhe Jan Rieder nga Konfederata Holandeze SNV. Ky takim u inicua nga Ambasadori Holandez në Kosovë z.Robert Bosch dhe filloj së pari në Ambasadën Holandeze ku prezent ishte edhe Kryetari i kofederatës sindikale nga Maqedonia z. S. Andovski. Në këtë takim u shkëmbyen informatat rreth situatës momentale dhe reformave në BSPK, rreth gjendjes së punëtorëve në Kosovë dhe procesit të privatizimit.

 

 

Vizita në BSPK e Jan Rieder nga Konfederata Holandeze SNV

Prishtinë, 28. Tetor 2014

Pas takimit të zhvilluar në Ambasadën e Holandës diskutimet u vazhduan më pastaj në selinë e BSPK-ë ku z. J. Rieder u prit nga Kryetari H. Arifi dhe nënkryetari A. Sejdiu dhe ku u diskutua rreth temave të ndryshme si bashkëpunimi dhe vizitat e ndërsjella si dhe përkrahja e BSPK-së në forma të ndryshme si p.sh. me anë të projekteve.

 

Dita Botëore për punë dhe jetë dinjitoze.

Prishtinë, 8. Tetor 2014

Dje me rastin e ditës botërore për punë dhe jetë dinjitoze, Rrjeti Rinor i BSPK-së ka organizuar disa aktivitete në 5 regjione të Kosovës. Aktiviteti kryesor u organizua në sheshin kryesor në Prishtinës, ku rinia aktiviste e veshur me bluza me logon e ITUC, BSPK dhe WDDW organizuan shpërndarjen e fletushkave për qytetarët. Fletushka të cilat informonin më saktësisht për rëndësinë e kësaj dite.Interesimi i qytetarëve ishte mjaft e mirë ndërsa në një konferencë për media Kryetari i BSPK-ë Haxhi Arifi mbajti një fjalim në lidhje me këtë ditë të rëndësishme për punëtorët e gjithë botës. Aktivistët e rinjë të BSPK-së ishin poashtu të ftua në një emision në televizionin publik për të biseduar për këtë projekt të përkrahur edhe nga ITUC.

 

Raporti i punës së Këshillit Ekonomiko- Social të Kosovës

Prishtinë, 30. Shtator 2014

Me ftesën e Kryesuesit të KES-it Alush Sejdiu, me datën 22.09.2014 në Sallën P38 në Objektin e Qeverisë së Kosovës u mbajt Mledhja e KES-it për muajin Shtator 2014.

 

Lexo raportin në tërësi
Komunikatë për medie

Prishtinë, 23. Shtator 2014

Më datën 23.09.2014, në selinë e BSPK-së kryetari Haxhi Arifi dhe nënkryetari Alush Sejdiu, priten Përfaqësuesit e Komisionit Evropian z.Jonathan Peel  Kryetar Këshillit Ekonomok Social të Evropës, Aurelian Juliard, Ionut Sibian. Në takim u shkëmbyen informata reciproke , me pretendim që në të ardhmën takimet të jenë më të rregullta.                                    


Komunikatë për medie

Prishtinë, 23. Shtator 2014

Në vazhdën e zhvillimit të bashkëpunimit  me Sindikatat Ndërkombëtare, me datë 11.09.2014 BSPK-në e vizitoi një delegacion i Sindikatave të Norvegjisë me në krye me Kryetarën e Konfederatës më të madhe në Norvegji znj.Siri Relling dhe përfaqësuesen e ITUC-ut znj Enisa Salimiovic, në përbërjen e delegacionit Norvegjez ishin edhe Ms. Iren Bekevold Berg  dhe Mr. Steinar Hynne.
Qëllimi i vizitës së përfaqësuesëve sindikal nga Norvegjia ishte, thellimi i bashkëpunimit dhe shiqimi i mundësisë  për implementimin e një projekti në Kosovë ,nga ana e sindikatave Norvegjeze për ti ndihmuar sindikatat në Kosovë me fokus Rrjetin e të Rinjëve dhe Rrjetin e Grave të BSPK-së.
Delegacioni i Sindikatave Norvegjeze zhvilloi takime përpos me udhëheqjën e BSPK-së edhe me përfaqësuesit e 7(shtatë) degëve të BSPK-së si dhe vizituam Doganat e Ksovës.
Ishte takimi i parë i delegacionit të sindikatave të Norvegjisë në Kosovë, morën përshtypje të mira dhe gjasat janë reale që Sindikatat Norvegjeze të fillojnë implementimin e një projekti në Kosovë. Qështjet do të konkretizohen në takimet e ardhshme.Raporti i punës së Këshillit Ekonomiko- Social të Kosovës

Prishtinë, 30. Qërshor 2014

Dialogu social luan një rol kyç në promovimin e mundësive për gratë dhe burrat për të të marrë punë të denjë dhe produktive në kushtet e lirisë, barazisë , sigurisë dhe dinjitetit njerëzor . Dialogu social është parë edhe si një mjet për ndërtimin e demokracisë dhe  arritjen e njё pune të denjë  në fundin e vet. Këshilli Ekonomiko Social, nën udhëheqjen e BSPK-së dhe udhëheqjen e Alush Sejdiut mund të krenohet me suksesetë mëdha brenda periudhës Maj 2013 - Maj 2014. Për më shumë ju ftojmë të lexoni prezentimin e punës së KES-it për këtë periudhë.

Lexo raportin në tërësi

 

Kongresi i III-të Botëror i ITUC

Berlin, 22. Maj 2014

Në kryeqytetin gjerman që nga e hëna janë duke u zhvilluar punimet e Kongresit të III-të Botëror të ITUC. Në këtë Kongres po merre pjesë edhe BSPK-ja e cila përfaqësohet nga Kryetari Haxhi Arifi. Në vazhdën e punimeve të Kongresit sot Kryetari Arifi ju drejtua mediave europiane me një fjalim. Në nyjëm e mëposhtme mund të lexoni fjalimin në tërësi.

Lexo fjalimin hyrës në tërësi

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bashkëpunimin me BSPK-në, i rëndësishëm për Trepçën

Prishtinë, 1. Maj 2014

Kryetari i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), Haxhi Arifi me bashkëpunëtorë, ka vizituar të enjten menaxhmentin e Kombinatit Trepça në Mitrovicë, me ç’rast është njoftuar për së afërmi për punën dhe problemet në këtë ndërmarrje.

Arifi tha se bashkëpunimi i deritashëm në mes të BSPK-së dhe Kombinatit Trepça ka qenë gjithmonë në nivel. “Veç tjerash, kemi shqyrtuar mundësinë që BSPK-ja si pjesë në AKP, e cila është monitorues i ndërmarrjeve shoqërore, të ndihmojë në kërkesat e menaxhmentit të Trepçës për një të ardhme më të mirë të saj”, ka thënë Arifi.

Në anën tjetër, menaxheri i përgjithshëm i Kombinatit Trepça, Ahmet Tmava, vlerësoi bashkëpunimin me BSPK-në si shumë të rëndësishëm në marrjen e detyrave dhe përgjegjësive, qoftë si menaxhment, qoftë si sindikatë.

“Takimi ishte me interes reciprok në mënyrë që të fuqizohet mobilizimi për përgjegjësitë të cilat na presin neve si menaxhment harmonizuar me sindikatë, sepse pa një harmonizim të tillë objektivat dhe synimet tona nuk mund të realizohen”, ka thënë Tmava. 
/Huazuar nga Telegrafi.com/ 

 

Kryesia e SBASHK-ut në në vizitë në BSPK

Prishtinë, 7. Maj 2014

Sot me 7 Maj 2014 një delegacion i SBASHK ut ishte në një vizitë pune në BSPK. Delegacioni i SBASHK-ut i përbërë nga Kryetari i SBASHK-ut z.Rrahman Jasharaj, nënkryetari Lutfi Mani dhe anëtari i kryesisë Ymer Ymeri u pritën nga kryetari H. Arifi, nënkryetari Alush Sejdiu dhe këshilltari Ruzhdi Baloku.

Në këte takim u bisedua ndër të tjera edhe për situaten në sindikatat Kosovare në përgjithësi. Gjithashtu një ndër temat e këtij takimi ishte edhe dakordimi i dyanshëm i BSPK-së dhe SBASHK-ut për nevojën e një bashkëpunimi dhe të dy palet shprehen interesimin që në një afat të shkurtër, ti bashkërendojnë veprimet dhe bashkojnë forcat për një unitet në realizimin e synimeve të përbashkëta për përmirësimin e gjendjes së punëtorëve në Kosovë.

 

Vizitë në BSPK e Kryetarit të AAK-së

Prishtinë, 1. Maj 2014

Kryetari i partisë Parlamentar AAK z. Ramush Haradinaj qëndroi sot për vizitë në BSPK. Ai shprehu mirenjohje për të arriturat e BSPK-së dhe njekohësisht shprehu gatishmërinë për një bashkëpunim në të ardhmën në arritjen e synimeve të përbashkëta për punëtorët Kosovarë si psh. zbutjen e papunësisë dhe përmirësimin e të drejtave të punëtorëve në rradhë të parë duke bërë implementimin e ligjeve që janë në fuqi si Ligji i Punës dhe të tjera. Kryetari Haradinaj shfrytëzoi rastin duke shprehur urimet e tija për 1. Majin ditën e punëtorëve.

 

1 Maj 2014 Tryeza e organizuar nga BSPK dhe FESH

Prishtinë, 1. Maj 2014

Sot me 1 maj 2014 u zhvillua një tryezë pune e organizuar nga BSPK dhe FESH me rastin e shënimit të ditës së “Një Majit” – ditës së punëtorëve, me temën: “Çka pas Një Majit”. Në nyjën e mëposhtme mund të gjeni fjalën hyrëse të kryetarit të BSPK-së z.Haxhi Arifi.

Lexo fjalimin hyrës në tërësi

 

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 18. Mars 2014

Sot në Prishtinë u bë nënshkrimi i Kontratës Kolektive në mes të Qeverisë së Kosovës, BSPK-së, Odës Ekonomike të Kosovës dhe Aleancës Kosovare të Biznesit.

Kryeministri Thaqi, pas nënshkrimit të Kontratës Kolektive theksoi sese Qeveria e Kosovës do të jetë garantuese e zbatimit ndërsa Kryetari i BSPK-së pohoi se nënshkrimi i kësaj Kontratë është një hap i madh dhe i duhur drejt mbrojtjes së punëtorëve në Kosovë.

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 10. Mars 2014

Kryetari i BSPK-së sot do të merr pjesë në mbledhjen e Komitetit Ekzekutiv të ITUC/PERC në Bruksel.

 

 

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 21. Shkurt 2014

Të nderuar Minatorë të Kosovës
BSPK-ja, me respektin më të madh ju uron javën historike, ku minatorët me grevën e tyre lëkundën themelet e ish- Jugosllavisë dhe hapen tunelin e dritës për popullin e Kosovës. Andaj ne me respekt përulemi para atyre ngjarjeve historike.

Lexo njoftimin në tërësi

 

Komunikat për medie

Prishtinë, 10. Shkurt 2014
Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të KosovësBSPK) në bashkëpunim me grupin e Grave Deputete me dt. 05.02.2013 organizoi në tryezë me temën ,,Ligji i Punës dhe niveli i zbatueshmërisë së tij". Qëllimi i mbajtjes së kësaj tryeze ishte diskutimi rreth gjendjes aktuale të Ligjit të Punës gjegjësisht gjendja status quo e tijë.

Lexo njoftimin në tërësi

 

Komunikat për medie

Prishtinë, 15. Janar 2014
Me datë 13.1.2014 në Selinë e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Shqipërisë është nënshkruar një
marrëveshje bashkëpunimi midis dy konfederatave, BSPK-së dhe BSPSH-së. Bashkëpunimi i cili ka filluar që  në nëntor të vitit 2006 dhe është shtrirë deri në federatat e profesioneve dhe në rrafashin horizontal midis rajoneve.

 

Lexo njoftimin në tërësi

 

 

Komunikat për medie

Prishtinë, 30. Dhjetor 2013
BSPK shfrytëzon rastin të ju shprehë dëshirat më të sinqerta për festat e fundvitit të gjithë punëtorëve në Kosovë. Shpresojmë se viti 2014 do të jetë më i suksesshëm se ky që po e lëmë pas.

 

 

 

Komunikat për medie

Prishtinë, 30. Dhjetor 2013
Sot në Kuvendin e Kosovës nga Grupi i Grave Deputete u ndanë mirënjohje për kontributet e dhëna në avancimin e rolit të gruas dhe promovimin e barazisë gjinore. Me këtë rast me një mirënjohje u nderua edhe Znj. Shukrie Rexhepi- zyrtare ligjore në BSPK. Kjo mirënjohje përveq se e nderon Znj. Rexhepi për angazhimin e saj, për BSPK-në ka edhe domëthenien e veçantë se jemi duke punuar në drejtimin e duhur duke kontribuar drejt përmirsimit të rolit të gruas dhe avansimit të barazisë gjinore në Kosovë.

 

Komunikat për medie

Prishtinë, 2. Dhjetor 2013
Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës do t’i hapet rruga për të qenë pjesë e Sindikatës Evropiane. Në takimin e sotëm ndërmjet përfaqësuesit të BSPK-së dhe përfaqësuesit të Konfederatës Evropiane, u premtua se BSPK do të ndihmohet për të qenë anëtare e kësaj Konfederate, duke u përfshirë në projektet në vendet e rajonit. Kryetari i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës, Haxhi Arifi, tha se nuk ka munguar bashkëpunimi me Sindikatat Evropiane, por duke mos qenë pjesë e Konfederatës Evropiane, BSPK-ja ka hasur në vështirësi të ndryshme. Ai shpreson që së shpejti BSPK do të bëhet anëtare e sindikatës së Konfederatës Evropiane.

Lexo njoftimin në tërësi
Artikulli në Kosovapress

 

Komunikat për medie

Prishtinë, 21. Nëntor 2013
Në mbështetjen dhe ndihmën e OSBE-së , Grupi i Grave Parlamentare në Kuvendin e Kosovës organizoi një  dëgjim  publik lidhur me implementimin e ligjit të punës në tërësi, por me fokus të veqant në nenin 49 i cili flet për pushimin e lehonisë.

Të ftuar ishin, gratë deputete, Institucione relevante të interesuara rreth kësaj teme si dhe BSPK-ja si përfaqësuesuese e punëtorëve, përfaqësuesit e punëdhënësve, Oda ekonomoke e Kosovës e Oda Amerikane e Kosovës dhe OJQ të ndryshme.
Pas prezentimit të hulumtimit të bërë, nga zj. Sebahate Grajqevci rreth nivelit të implementimit të Ligjit të Punës nga të pranishmit u zhvillua një debat i gjërë në të cilin po thuajse të gjithë të pranishmit ishin kundër ndryshimit të ligjit (në aspektin e shkurtimit të të drejtave të punëtorve e sidomos kundër ndryshimit të nenit  49, gjegjësisht shkurtimit të pushimit të lehonisë.

Nga të pranishmit për implementimin e mirëfilltë të këtij neni u pa si e domosdoshme, angazhimi më i madh i inspektoriatit të punës, miratimi i ligjit mbi sigurimin shëndetësor  dhe sigurimi i obligueshëm shëndetësor.
Shukrije RexhepiKomunikat për medie

Prishtinë, 20. Nëntor 2013
Dje me daten 19.11.2013, kryetari i BSPK Haxhi Arifi dhe nënkryetari i BSPK Alush Sejdiu u takuan me Kryesinë e Sindikatës së Ndërmarrjes Ballkani ne Suhareke. Ata vizituan edhe repartet e punëtoreve dhe u njoftuan më për së afërmi me sfidat e tyre pas privatizimit të kësaj ndërmarrjeje. U vendos që gjithsjet 340 punëtor të anëtaresohen në BSPK qe nga data 19.11.2013

 

Komunikat për medie

Prishtinë, 14. Nëntor 2013
Sot me datën 14. Nëntor u zhvilua një takim pune i BSPK-se lidhur me projektin e sindikatave Norvegjeze me këtë tema: Taksat, Ekonomia Joformale dhe Korrupsioni.

 

 

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 5. Tetor 2013
Projekti Regjional i Sindikatave të Ballkanit Perendimor i financuar nga Qeveria Norvegjeze dhe i cili është duke u implementuar nga Sindikatat Norvegjeze – LO Norway dhe ITUC/PERC zyra në Sarajeve) ku qëllimin kryesor e ka përmirësimin e gjendjes së Sistemit të Politikave të Taksimit, Ekonomisë Informale dhe Korrupcionit, në shtetet e Ballkanit Perendimor, në drejtim të qeverisjes më të mire për proceset demokratike.

Lexo njoftimin në tërësi

 

Shkollen Verore te ITUC/PERC

Prishtinë, 18. Shtator 2013
Duke filluar prej datës 17 deri me 20 shtator 2013 në Bruksel u zhvilluan punimet e Shkollës Verore te ITUC/PERC. BSPK-në e përfaqësoi kryetari i saj Haxhi Arifi. Gjatë punimeve në këtë shkollë verore ndër të tjera u diskutua rreth këtyre tema:
1: Relacionet e punës në botën që po ndryshon. Qfarë perspektiva kanë sindikatat?
2: Ndërrimet në natyrën e punës, tregut të punës dhe intereseve.
3. Fuqia e organizimit në vendet e punës - organizimi sindikal.
4. Evropa dhe Konferenca e 9 të- Regjionale e ILO/ dhe Konferenca e 120 Ndërkombëtare e Punës
5. Sindikatat, komuniteti dhe politikat e fuqise se organizimit sindikal.

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 17. Shtator 2013
Sindikata e pavarur e Distribucionit të Energjisë ka marrë pjesë në Kongresin Botëror të Energjetikës të mbajtur prej 17 deri me 20 shtator në Dublin- Irlandë. Ditën e parë të kongresit, delegacionet pjesëmarrse prej 24 shteteve u pritën nga presidenti i shtetit të Irlandës në residencën e tij. Delegacioni nga Kosova përbëhej nga Kryetari i Sindikatës së Distribucionit të Energjisë (KEDS)Fehmi Pajaziti, Hajriz Shabani anëtari i Kryesisë së KEDS për regjionin e Ferizajit dhe Dafina Mehaj.

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 11. Korrik 2013
Vizitë studimore e organizuar nga Programi "Njerëzit për Njerëz" të Komisionit Evropian në bashkëpunim me ETUC me temë: Sindikatat e Ballkanit Përendimor dhe integrimi në EU

Lexo njoftimin në tërësi

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 25. Maj 2013
Duke u bazuar në gjendjen aktuale dhe shqetësimet e grumbulluara lidhur me të drejtat që u takojnë punëtorisë kosovare, Këshilli Organizativ i Protestës që përfaqëson 14 federatat sindikale të BSPK-ës, për mjetet e informimit publik lëshon këtë komunikatë: Ftohet punëtorët, punëtorët e mbetur papunë, studentët, shoqëria civile dhe pensionistët, që me dt. 29.05.2013 në ora 11: 55,  të marrin pjesë në protestën e përgjithshme të organizuar nga  BSPK, e cila  do të mbahet në sheshin “Nënë Tereza“ në Prishtinë, me moton “pesë minuta para dymbëdhjetëve”.

Lexo njoftimin në tërësi

 

Njoftim për Protestë

Prishtinë, 22. Maj 2013
Ju njoftojmë se BSPK së bashku me degët e saja Sindikale me zyrat regjionale të saj me Sindikatën e Pensionistëve të Kosovës dhe me OJQ-të të ndryshme organizon protestë. Vendtakimi i protestuesve do të jetë parkingu i autobusëve tek Sheshi 21 dhe parakalimi do të bëhet prej udhëkryqit tek Katedralja drejt hotelit Grand dhe pikëtakimi do të jetë para Teatri Kombëtar në Sheshin “Nëna Terezë”

Lexo njoftimin në tërësiNjoftim për medie

Prishtinë, 4. Prill 2013
Me datën 12 dei me 15 Mars, në Sofia të Bullgarisë u mbajt mbledhja e parë regjionale e Projektit Rajonal "Trajtimi i tatimeve, ekonomisë informale dhe korrupcioni në Ballkanin Përendimor- drejt qeverisjes më të mirë dhe më demokratike" organizuar nga ITUC dhe Pan European Regjional Council PERC/LO-N. BSPK-ja përfaqësoi Kosovën në këtë takim ku morrën pjesë edhe sindikalistët nga Shqipëria, Kroacia, Bosnja dhe Herzegovina, Mali i Zi, Maqedonia dhe Serbia.

Referati nga Martin Hutsebaut

 

Reagim publik i BSPK-së

Prishtinë, 12. Mars 2013
Të indinjuar nga shkrimi tendencioz, qëllimkeq e me fakte të pabazuara të gazetarit Lulzim Demolli, publikuar me 11.03.2013 në të përditshmen "KOHA DITORE" me titull: "BSPK-ja humb legjitimitetin e përfaqësimit të punëtorëve".

Lexo reagimin në tërësi

 

Njoftim për medie

Prishtinë, 9. Janar 2013
Lideri i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj me bashkëpunëtor vizitoi sot selinë e BSPK-së dhe zhvilloi një takim me drejtuesit e Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës.

Lexo njoftimin në tërësiNjoftim për medie

Prishtinë, Dhjetor 2012

Këshilli Ekonomik Social – KES, i përbërë nga përfaqësues të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale, Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës dhe Odës Ekonomike mbajti disa takime gjatë muajit dhjetor 2012 ku temë kryesore ishte Kontrata e Përgjithshme Kolektive.

Lexo njoftimin në tërësi 

Njoftim për Medie

Prishtinë, 29. Nëntor 2012

Sot me datën 29 nentor 2012, në Ankara në Turqi po mbahet Konferenca përmbyllëse e Projektit te Komisionit Evropian "Urat Evropiane te Bashkëpunimit për Mbrojte dhe Siguri në Punë" - ECBOHS. Pjesmarrës në këtë Konferencë Ndërkombëtare janë përfaqsues të sindikatave dhe të odave ekonomike nga shtetet e ballkanit perendimore siq jane: Kosova, Shqiperia, Maqedonia, Mali i Zi, Sërbia dhe Turqia, si dhe ekspertë të Komisionit Evropian nga Finlanda, Anglia dhe Holanda. Mes personalitetesh tjera te Turqise prezent është edhe Minsitri i Punës dhe Qeshtjeve Sociale te Turqise z. Faruk Celik.

Kosova përfaqësohet nga 5 pjesmarrës të udhhequr nga z. Haxhi Arifi, kryetar i BSPK-se dhe zj. Zineta Daci nënkryetare e OEK dhe kryetare e Keshillit Ekonomiko Social.
Ne fjalën e tyre për zhvillimet në Kosovë përmenden edhe shenimin e 100 vjetorit te Pavarsisë së Shqiperise si dhe përshendetën lirimin e z. Ramush Haradinaj dhe te dy bashkeluftetareve te tij.

 

 

Njoftim për protestë

Prishtinë, 20. Nëntor 2012

Përmes këtij njoftimi ju bëjmë të ditur se me datën 22.11.2012, nga ora 10:00 deri në ora 14:00 do të mbahet PROTEST para objektit të Kuvendit Komunal të Prishtinës (objekti i vjetër ).

Lexo njoftimin në tërësiShpallje për përzgjedhjen e auditorit

Prishtinë, 7. Nëntor 2012

Ftohen të gjithë Auditorët e Licencuar dhe Zyret e Auditimit, që të dërgojnë ofertat e tyre për kryerjen e auditimit të shpenzimeve financiare në BSPK-ë për vitin 2011, të paraparë me Statutin e BSPK-së, Ligjin e Organizimit Sindikal në Kosovë dhe dispozitave tjera ligjore në fuqi.

Lexo shpalljen në tërësi

 

Memorandumi për bashkëpunim

Prishtinë, 22. Tetor 2012

LBashkimi i Sindikatave të pavarura të Kosovës dhe Shoqata për Mbrojtje dhe Shëndet në Punë (KOSHA) vendosën të avancojnë bashkëpunimin e tyre me nënshkrimin e këtij memorandumi.

Lexo komunikatën në tërësi

 

Komunikatë për media

Prishtinë, 22. Tetor 2012

Lidhet Marrëveshja e Bashkëpunimit në mes të Konfederatës Sindikale HAK-İŞ nga Republika e Turqisë (e cila referohet si HAK-İŞ) dhe Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (e cila referohet si BSPK) nga Republika e Kosovës.

Lexo komunikatën në tërësi

 

Dita botërore për punë me dinjitet

Prishtinë, 4. Tetor 201
1
Me datën 7. Tetor 2011 do të promovohet dita botërore për punë me dinjitet. Kjo iniciativë e filluar nga Konfederata e Sindikatave Botërore ITUC këtë vit do të zhvillohet për herë të katërt. Për më shumë informata ju lutemi të vizitoni uebfaqen: www.wddw.org


Kliko në videon më lartë për të shikuar videospotin promovues për ditën e katërt botërore për punë me dinjitet.

 

Komunikatë për media

Prishtinë, 29. Shtator 2011

Kryetari i BSPK-së Haxhi Arifi dhe Dafina Mehaj zyrtare për Marrëdhënie Ndërkombëtare, morën pjesë në Shkollën e IV- të, Verore Sindikale- ITUC- PERC.

Lexo komunikatën në tërësi

 

 

URIME FESTA E FITËR BAJRAMIT

Prishtinë, 29. Gusht 2011

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës të gjithë besimtarëve mysliman ua uron festën e Fitër Bajramit me lutjen që në të gjitha shtëpitë të mbretërojë paqja, harmonia dhe ngrohtësia familjare.

 

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 30. Qershor 2011

Zyra e projektit TACSO – në Kosovë në bashkëpunim me Fondacionin Kosovar për Shoqëri Civile  me  28 qershor 2011, organizuan punëtorinë me temën “Përfshirja e shoqërisë civile në procesin e hartimit të legjislacionit.

Lexo komunikatën në tërësi

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 29. Prill 2011

Me rastin e 1 Majit, Ditës Ndërkombëtare të Punës, Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK)  me përkrahje nga Friedrich-Ebert-Stiftung (FES)ka organizuar Tryezë të rrumbullakët në temën: 1 Maji - festë apo protestë?

Lexo komunikatën në tërësi

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 28. Prill 2011

Fondacioni Friedrich-Ebert-Stiftung - FES në bashkëpunim me Shoqatën Kosovare për Mbrojtje në Punë – KOSHA, më 28 prill 2011, në Hotel Prishtina, organizuan Tryezë diskutimi për shënimin e Ditës botërore për siguri dhe shëndet në punë.

Lexo komunikatën në tërësi

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 20. Prill 2011

Punëtorët e Fabrikës " FAN" të Podujevës që tre ditë janë në grevë para fabrikës duke kërkuar informata pë paga dhe rritjen e pagave konform inflacionit dhe kushteve për jetesë.

Lexo komunikatën në tërësi

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 15. Prill 2011

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës, morri pjesë në tryezën, Politikat Sociale në Kosovë: Prioritet dhe Sfidat, me 12 prill 2011.

Lexo komunikatën në tërësi

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 24. Mars 2011

Nën kryesinë e Haxhi Arifit, kryetar, më 9 mars 2010, është mbajtur mbledhja e rregulltë e rradhës e Këshillit Drejtues të BSPK-së.

Lexo komunikatën në tërësi

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 21. Mars 2011

Delegacioni i BSPK-së i kryesuar nga kryetari Haxhi Arifi, me 18 mars 2011 takuan Presidentin e Republikës së Kosovës Behxhet Pacollin.

Lexo komunikatën në tërësi

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 10. Mars 2011

Këshilli Drejtues i BSPK-së, në mbledhjen e vet të mbajtur me 09.03.2011, krahas shqyrëtimit të pregaditjeve për Kongresin V, shqyrëtoi edhe kërkesën e Federatës  Sindikale të Metalurgjisë dhe Industrisë Kimike të Kosovës (FSMIKK),me të cilën shprehej vullneti i punëtorëve për anëtarësimin e tyre në BSPK dhe mori vendim unanim që e njëjta të pranohet në kuadër të BSPK-së,me të drejtat dhe obligimet që parasheh Statuti i BSPK-së.

 

Komunikatë për medie

Prishtinë, 14. Shkurt 2011

Kryetari i Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), Haxhi Arifi po merr pjesë në Kongresin e BE-së, për Shoqëri Civile në Stamboll, Turqi nga (10-12 shkurt 2011).
Gjithashtu në këtë Kongres, janë të pranishëm edhe Komisioneri Evropian për zgjerim z. Shtefan Fyle, Ministri i Turqisë për Integrime Evropiane, si dhe shumë përfaqësues të Shoqërisë Civile  nga Balkani Perëndimor, ku Komisioni Evropian ju ka dhënë 32 projekte me vlerë prej 10 milion euro.Komunikatë për media

Prishtinë, 2. Shkurt 2011

Shoqata Sindikale e “ Feronikeli ”-t  nga Drenasi, e udhëhequr nga Kryetarit Fehmi Nika, me dt 28.01.2011  mbajti i kuvendin e saj në përbërje të plotë.
Meqë pikat e rendit të ditës kishin të bëjnë lidhur me marrjen e disa vendimeve të rëndësishme për këtë subjekt sindikal, kuvendi i saj u monitorua nga ana e Kryetarit të BSPK-së Z. Haxhi Arifi.

Lexo komunikatën në tërësi

 

 

BSPK

  • BSPK-ja është Konfederata Sindikale e vetme në Kosovë e antarësuar në Konfederaten e Sindikatave të lira Botërore ITUC me seli në Bruksel si dhe vëzhguese në Konfederatën sindikale Europiane ETUC me seli në Bruksel.
    Kliko në nyjet më poshtë për të vizituar web-faqet e këtyre organizatave.


Kyqja në E-Mail për stafin e BSPK-së.

fgbutton